Temperatuurbewaking, hoe begin je daarmee?

23 februari 2022

Temperatuurbewaking hoe begin je daarmee?

In de praktijk zien we dat men vaak wel beseft dat er een systeem van temperatuurbewaking nodig is. Maar hoe je dat nu slim en efficiënt implementeert, dát blijkt nog niet zo eenvoudig. Daarom hebben we een checklist ontwikkeld, die op een overzichtelijke manier helpt om temperatuurbewaking zinvol in te zetten binnen je organisatie. Vraag hier eenvoudig de checklist aan.

Temperatuurbewaking slechts een middel, nooit een doel op zich

Wanneer je je met dit soort activiteiten bezighoudt, dan is er immers een bepaalde mate van kwaliteitsbewaking nodig. Wanneer we over dit onderwerp in gesprek gaan dan stellen we eerst samen vast wat precies het doel is. Want implementatie van een temperatuurbewakingssysteem is immers nooit het doel, dat is slechts een middel. Het gaat erom wat je wilt bereiken. Dat doel kan behoorlijk uiteenlopend zijn. De meest voorkomende uitgangspunten zijn:

  • Je wilt je klanten proactief informeren over de bewaarcondities van hun producten die jij voor ze beheert.
  • Je hebt een aanvraag lopen voor een GMP of GDP vergunning en je hebt gevalideerde temperatuurbewaking nodig of de inspectie vraag hierom na een audit.
  • Het past in de filosofie van jouw bedrijf om op de best mogelijke manier te voldoen aan de geldende eisen en richtlijnen.

 

Ondanks dat voor elk uitgangspunt de eindoplossing, de temperatuurbewaking, hetzelfde is, geldt wel dat dat de aanpak compleet verschillend kan zijn. Er zijn veel keuzes te maken en niet alle facetten moeten per direct ingericht worden. Wij hebben veel ervaring om jou tijdens de implementatie te adviseren en te helpen. Zo weet je zeker dat de uitkomst positief is terwijl het pad daarnaartoe efficiënt en kostenbewust wordt doorlopen.

Bepaal vooraf je stip op de horizon

De hardware die we samen met onze oplossing implementeren, is veelal hetzelfde. Maar afhankelijk van wat iemand ermee doen wil, helpen we om de inrichting/instellingen zó te regelen dat het effectief bijdraagt aan het behalen van het eerder genoemde doel. Het gehele traject, van het selecteren van de hardware, het bepalen van de configuraties, de kalibratie-opties, etc. wordt bepaald aan de hand van het gestelde doel of de criteria van jou als klant. Soms zie je ook dat men in eerste instantie een beginstap zet en daarna doorgaat voor een uitgebreider traject. Iedereen heeft een ander doel voor ogen met het ophangen van sensoren: en dat is prima. Afhankelijk van het doel regelen wij de software op een bepaalde manier in. Wij helpen onze klanten om vooraf de stip op de horizon, het doel dus, te bepalen, en kijken vanaf die stip op de horizon terug.

Van compact tot compleet

En of dat nu alleen om een vergunning gaat of een compleet verhaal, maakt ons niet uit. Het gaat er ons om dat we weten wat voor partnerschap men wil en daarin dragen we actief ons steentje bij door één en ander stap voor stap uit te rollen of ons juist een beetje passiever op te stellen als dat de wens van de klant is. Het gaat ons nadrukkelijk niet om het leveren van zoveel mogelijk sensoren, wij kiezen precies voor dat wat jij nodig hebt. Soms is dat een langdurig maatwerktraject, waarbij we zomaar twee maanden onderzoek doen om een statement te schrijven waardoor de klant tienduizenden euro’s bespaart, een andere keer gaat het puur om de hardware en software. Onze regel? Als het wat toevoegt voor het doel van onze klant, dan doen we het gewoon.

Meer weten? Neem even contact met ons op, kijk uit naar je bericht.

Bericht delen: