Draadloze sensoren, is dat nog een uitdaging? Túúrlijk niet!

4 april 2022

Draadloze verbindingen. Het is een thema dat vaak vragen oproept. Want draadloos, dat zal wel niet zo goed zijn, er is vaak een probleem met het bereik en het is minder stabiel dan bedraad. Dat zijn het type vragen dat wij van onze (potentiële) klanten krijgen. Gelukkig is dat bij Dyzle nooit een probleem geweest. Als je zaken goed uitmeet en netjes installeert werkt draadloos perfect en zonder haperingen. Dan kun je de voordelen van draadloos werken optimaal benutten.

Draadloos geeft grip

We zijn al zo’n 20 jaar bezig met dit onderwerp en wij merken juist dat draadloos enorm aan terrein gewonnen heeft, omdat dit veel voordelen biedt. Wanneer je draadloos werkt, dan hebben wij bijvoorbeeld 100% grip op de verbinding. Want wij kunnen, ook vanaf afstand, uitmeten wat er aan de hand is, zaken inzien en je daarmee direct ontzorgen. We zijn dan niet afhankelijk van IT-infrastructuur waar wij als partner (terecht) niet bij kunnen. Dat maakt het oplossen van problemen met een verbinding niet eenvoudig en dat werkt vertragend. Bij onze draadloze oplossingen kunnen wij op afstand aan de slag en problemen oplossen. Daarin nemen wij de volledige verantwoordelijkheid. Ook op papier.

Geen problemen met andere apparatuur

Wij laten onafhankelijke partijen voor ons testen en onderzoeken om te kijken of onze oplossingen niet interfereren met bijvoorbeeld ziekenhuisapparatuur. En dat bleek niet het geval. Uiteraard kunnen wij deze kennis en analyses door middel van onafhankelijke rapporten inzichtelijk maken.

Hoge mate van flexibiliteit

Daarnaast biedt draadloos verbinding maken ook een hoge mate van flexibiliteit, bijvoorbeeld bij het opstellen van je koelkasten. Wanneer je bedraad werkt dan ben je daarin nu eenmaal beperkter. Dyzle werkt met duidelijke eigen wifiprotocollen en de sensoren die geleverd worden zijn solide: ze gaan gemiddeld zo’n 10 jaar mee. Voor situaties waarin een bedrade variant van temperatuurbewaking expliciete voordelen biedt, hebben wij die natuurlijk ook. Deze werkt op dezelfde manier en op het zelfde SaaS-platform.

Elke tak van sport zijn eigen oplossing

Zo werken wij bijvoorbeeld veel in cleanrooms en operatiekamers, maar ook in biotechnologische laboratoria en daarin zijn weer andere specifieke criteria van belang. Zo staan de meeste apparaten daar vast en is er vaak sprake van omgevingen waarin grote aantallen sensoren aanwezig zijn. Dat aantal kan soms zomaar tegen de 800 stuks lopen. Dat is een geval waarin je wellicht liever kiest en bedraad sensornetwerk voor temperatuurbewaking, zodat je zeker weet dat al die verschillende sensoren elkaar op geen enkele manier storen.

De kern van onze boodschap

Waar het ons om gaat is dat duidelijk wordt dat wij de verantwoording nemen voor de werking van onze sensoren. Of dat nu om de draadloze variant of juist de bedrade versie gaat, maakt daarbij niet uit. Wij hebben het diepgaand laten onderzoeken en onze sensoren interfereren niet met andere apparaten of netwerken. Dat nemen van die verantwoordelijkheid klinkt misschien logisch, maar wij kennen de wereld van onze klant. En wij weten hoe belangrijk het is om rust te ervaren op dit vlak. En die rust bereik je als je een partner aan je zijde hebt staan die van wanten weet.

Meer weten?

Vragen over dit blog? Bel ons op 036 532 3900 of mail

Bericht delen: