Natúúrlijk wil ik temperatuursensoren, maar waar hang ik ze dan?

30 mei 2022

De meeste van onze (potentiële) klanten weten écht wel dat ze verplicht zijn om temperatuurbewaking te gebruiken. Ze hebben soms alleen geen idee waar ze de sensoren dan precies moeten plaatsen. En dat is begrijpelijk: want natuurlijk is een draadloos systeem heel flexibel en dús heel gemakkelijk te positioneren, het betekent echter niet dat je sensoren willekeurig kunt plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan laboratoria, magazijnen of ziekenhuizen waar met koelkasten of koelcellen gewerkt wordt. Daar kun je niet even klakkeloos een sensor in plaatsen. Je moet je realiseren dat elk object áltijd een koudste en een warmste punt heeft. Daarom is het belangrijk dat je in kaart brengt waar deze hot & cold spots zich bevinden in het object.

Kennis en kunde gewenst

Er zit sowieso verloop in temperatuur binnen een ruimte of object, je hebt nu eenmaal altijd met koudere en warmere plekken te maken. Die plekken en het algemene temperatuurverloop maak je inzichtelijk met een temperatuurstudie, ook wel mapping genoemd. Daarnaast heb je te maken met critical control points: denk maar aan de overheaddeur die vaak open staat in dat grote magazijn. Je kunt je voorstellen wat dit met de omgevingstemperatuur doet, zeker in de late herfst of zelfs in de winter. Of denk aan dat bovenlicht in het platte dak waar in de zomer urenlang de zon op staat te branden. Maar ook de aanwezigheid van koelmotoren in de ruimte, die op hun beurt ook weer omgevingswarmte afgeven hebben invloed.

“Samen met klanten, leveranciers, adviesorganen en controlerende instanties willen wij, door middel van innovatieve oplossingen, een positieve bijdrage leveren aan de volksgezondheid en gaan wij verspilling van medicijnen tegen”.

Moraal van het verhaal: ga wijs met de sensoren om

Moraal van het verhaal: de vrijheid die sensoren geeft is verleidelijk, maar brengt ook verantwoordelijkheid met zich mee. Als je de richtlijnen precies volgt dan is het bijvoorbeeld nodig om een mapping uit te voeren om te onderzoeken of de ruimte überhaupt wel geschikt is om medicijnen in te bewaren. Dat zijn zaken die wij voor je verzorgen. Al kunnen we door onze jarenlange ervaring direct zeggen waar je moet meten, het gaat erom dat we dat samen aantoonbaar maken voor de inspectie of je klanten.

Bewust nadenken over je keuzes, dáár draait het om

Of je wel of geen gebruikmaakt van onze expertise is uiteraard aan jou. Wat ons betreft is alles open, zolang je maar bewust nadenkt over de keuzes die je maakt. En wil je toch graag een advies vanuit onze kant? Weet dan dat niets moet en alles kan: wij zorgen ervoor dat hetgeen jij wilt meten tot in detail goed gebeurt en volledig voldoet aan de richtlijnen, voor nu en in de toekomst. Zodat jij je bezig kunt houden met je eigen kernactiviteiten. Meer weten? Neem even contact met ons op

Bericht delen: