Hardware

30 juni 2022

Hardware

Geschreven door: Danny Holthaus

Wij vinden dat hardware betrouwbaar en nauwkeurig moet zijn maar vinden dit niet het belangrijkste component van temperatuurbewaking. De sensoren zijn slechts een middel en niet de oplossing. Bij Dyzle ontwikkelen en produceren wij de hardware in eigen beheer. Zo hebben wij de meeste grip op de nauwkeurigheid, betrouwbaarheid en de functionaliteiten. Wij hebben inmiddels al ruim 20 jaar ervaring met het ontwikkelen van hardware. Wij leveren op dit moment twee varianten, de D-serie en de W-serie. Elke variant heeft zijn eigen specifieke waarde binnen verschillende toepassingen. Het belangrijkste is echter dat de naadloos samenwerken. In dit artikel vertellen wij je meer over de functionaliteiten van onze hardware oplossingen

We gaan het hebben over:

Hoe werkt de D-serie draadloze temperatuurbewaking?
Wat zijn de voordelen van de D-serie?
De nieuwe W-serie van Dyzle
Waarom kiezen voor de W-serie?

“Samen met klanten, leveranciers, adviesorganen en controlerende instanties willen wij, door middel van innovatieve oplossingen, een positieve bijdrage leveren aan de volksgezondheid en gaan wij verspilling van medicijnen tegen”.

Hoe werkt de D-serie draadloze temperatuurbewaking?

De D-serie hardware wordt door Dyzle zelf gemaakt. De eerste versie werd ruim 20 jaar geleden gelanceerd. Daarmee was het één van de eerste echte IoT oplossingen. In de loop der jaren is de technologie natuurlijk geperfectioneerd en zijn de functionaliteiten explosief gegroeid. De D-serie is een digitaal draadloos sensornetwerk dat je overal kunt gebruiken. Op elke gewenste plek kan gemeten worden met de grootste nauwkeurigheid. De temperatuurbewaking kan meer meten dan alleen temperaturen. Zo hebben wij specifieke sensoren die relatieve luchtvochtigheid, luchtdruk en deur statussen kunnen meten. Ook hebben we een Milliampère (mA) sensor gemaakt die alle bestaande sensoren met een mA uitgang live kan brengen in Dyzle.

De sensoren verzenden de data via een speciaal ontwikkeld wifi protocol naar het accesspoint. Het accesspoint is het hart van de draadloze temperatuurbewaking. Deze kan de data van tientallen sensoren tegelijk verzamelen en versturen. Het versturen gebeurt via een beveiligde GPRS of UMTS verbinding naar onze servers. Wij gebruiken hiervoor de verbinding van de meeste stabiele providers. Er kan op geen enkele wijze misbruikt worden gemaakt van de connectiviteit. Ook is het niet mogelijk om de verbindingen af te vangen of te verstoren. Zelfs bestaande wifi verbindingen hebben geen invloed op de werking van de Dyzle hardware. Zodra de data veilig is opgeslagen in het Dyzle EMS (cloud) kan deze onmogelijk nog kwijtraken.
De D-serie is te gebruiken in alle type gebouwen en voertuigen, over de gehele wereld. Voor de werking van het temperatuur bewakingssysteem is alleen stroom nodig. Je hebt dus maar één oplossing nodig om je gehele koudeketen te bewaken.

Wat zijn de voordelen van de D-serie?

 • Wat zijn de voordelen van de D-serie?
 • Flexibel in het positioneren van sensoren.
 • Eenvoudig uit te breiden.
 • Wij zorgen voor de verbinding.
 • Je hoeft niet te investeren in netwerkapparatuur.
 • Geen software installatie op lokale computers.
 • Voldoet aan GDP en GAMP richtlijnen.
 • Een gemiddelde levensduur van ruim 10 jaar!

De nieuwe W-serie van Dyzle

De W-serie is in samenwerking met onze klanten ontwikkeld en in 2020 gelanceerd. Inmiddels zijn er ziekenhuizen en laboratoria aangesloten op deze temperatuurbewaking. De W-serie wordt voornamelijk gebruikt wanneer een kleinere meetinterval noodzakelijk of wanneer je je sensoren nog niet hoeft te vervangen. De W-serie is namelijk in staat om met een meetinterval van 10 seconden (of nog korter) te werken. Dit is vooral belangrijk bij het meten van drukverschillen in cleanrooms.

De W-serie is een bedraad PLC systeem wat werkt op het gevalideerde Dyzle Environmental Monitoring Solution (EMS). Je kunt dus gewoon gebruik maken van Dyzle en alle beschikbare functionaliteiten. Met de W-serie kun je veel verschillende waarden meten. De W-serie stelt je in staat om zeer grote aantallen sensoren volledig onderhoudsvrij te gebruiken. Een mooie optie van de W-serie is dat je huidige temperatuur-en druksensoren eenvoudig overgezet kunnen worden naar Dyzle. Dit scheelt natuurlijk heel veel tijd en geld.

Waarom kiezen voor de W-serie?

 • Je hebt een sensornetwerk maar geen gevalideerde temperatuurbewaking.
 • Als je veel sensoren onderhoudsvrij wil gebruiken.
 • Als je wilt meten in cleanrooms en laboratoria.
 • Makkelijk uit te breiden.
 • Keuzevrijheid voor welke sensoren je gebruikt.
 • Geen lastige software-installatie op lokale computers
 • Nooit meer data verlies ook niet stroom-of verbindingsonderbrekingen

 

Als je kiest voor Dyzle kies je voor een bewezen oplossingen. Uiteraard wordt de hardware doorontwikkeld, daarbij is comptabiliteit met oudere versies belangrijk, zo word je nooit gedwongen om over stappen. Alle hardware oplossingen zijn te beveiligen tegen stroomuitval en kunnen worden uitgerust met redundante verbindingen voor nog meer zekerheid. Uiteraard kun je erop vertrouwen dat onze hardware geschikt is om te gebruiken binnen de farmaceutische richtlijnen, nu en in de toekomst!

Bericht delen: