Broeidetectie

1 augustus 2022

Broeidetectie van Dyzle

De oplossing om brand te voorkomen

Geschreven door: Danny Holthaus

Broei detecteren met Dyzle

Wij hoeven jou niet uit te leggen wat broei is. Ook jij weet dat het een lastig probleem is dat zelfs met grote investeringen niet is te voorkomen. Helaas zijn er de laatste jaren veel meer branden door broei ontstaan. Hierdoor krijgt de branche te maken met meer controles, langdurige vergunningaanvragen en oplopende kosten. Dat is zonde en zeker niet nodig. We moeten met zijn allen accepteren dat we veel afval creëren en dat dit verwerkt moet worden. Totdat het verwerkt of gerecycled is moet dit ergens worden opgeslagen. Daar kan broei nooit 100% voorkomen worden. We kunnen wel broei monitoren en zorgen dat bedrijven proactief kunnen handelen om brand te voorkomen. Speciaal voor dit probleem hebben wij een oplossing, die voorheen exclusief voor de voedsel en farma branche werd gebruikt, gemodificeerd om als broeidetector te fungeren. Dit is niet zonder succes gebleven, ruim 700 Dyzle broeidetectoren monitoren dagelijks broei, bij biomassacentrales, afvalverwerkers, recyclingbedrijven en bij op- en overslag bedrijven in havens. Een grote verscheidenheid aan producten en goederen zullen niet langer in rook opgaan.

Hoe helpen wij met broeidetectie?

De broeidetectoren van Dyzle worden qua lengte op maat gemaakt. Zo heb je een oplossing die perfect past bij jouw opgeslagen goederen of producten. De bulkopslag en de ruimte waar gemeten moet worden wordt voorzien van een accesspoint, hier kunnen de broeidetectoren de data naartoe zenden. Het maakt voor onze oplossing niet uit hoeveel detectoren er gebruikt worden en of het binnen of buiten is. Het accesspoint heeft alleen een stopcontact nodig om te werken, voor de rest werkt alles draadloos. Vervolgens plaatsen we de broeidetectoren op de plaats waar jij wil meten. Je kunt dit overigens ook eenvoudig zelf doen maar we helpen je graag. Binnen een uur kun jij al inzicht hebben in de vorming van broei.

Het Dyzle portaal is de online omgeving waarin je alle broeidetectoren kunt zien op een plattegrond van jouw terrein. Hier kun je ze eenvoudig beheren, alarmen instellen en rapportages inrichten. Uiteraard ondersteunen wij bij de inrichting en hebben we voldoende kennis in huis om je goed op weg te helpen. Je hoeft dus geen lastige software te installeren op een speciale computer. Gebruik je gewoon je favoriete browser op je telefoon, tablet of laptop.

“Het tijdig detecteren van broei stelt bedrijven in staat om proactief te reageren. Zo voorkomen we brand en kan men fors besparen op reactieve maatregelen”.

Dit is ons stappenplan

Volg onze route om broeidetectie te gebruiken

Creëren

Samen creëren we inzicht in het temperatuurverloop in je bulkopslag. Zo kunnen we het ontstaan van broei in de gaten houden.

Alarmeren

Wanneer er sprake is van broeivorming ontvang je direct een alarm. Je kunt dit zelf inregelen of wij kunnen je hierbij helpen.

Reageren

Je krijgt de regie terug in handen, je kunt vanaf nu proactief reageren op broei en erger voorkomen.

Rapporteren

Deel de verzamelde data eenvoudig met je klanten, de gemeente of andere controlerende instanties. Laat zien dat je broei onder controle hebt.

Waarom Dyzle broeidetectie?

Wij geloven dat het meten in de kern van de bulkopslag de beste methode is om broei in een vroeg stadium te detecteren. Alleen zo krijg je de mogelijkheid om in te grijpen voordat het te laat is. Als de broei eenmaal een kanteltemperatuur bereikt, zal de temperatuur steeds sneller stijgen en ben je te laat. Een veel gebruikte oplossing in het inzetten van warmte camera’s. Echter deze kunnen deze alleen temperaturen aan de oppervlakte monitoren. Dat houdt in dat je al een paar uur vertraging hebt in je corrigerende maatregelen. Dat is onwenselijk, zeker buiten openingstijden wanneer niemand in de buurt is om maatregelen te treffen.

Om nog meer grip op broei te krijgen hebben wij ook virtuele sensoren ontwikkeld waarmee het mogelijk wordt om nog verder voorruit te kijken. Je kunt eenvoudig een temperatuur sensor en een broeidetector van Dyzle in het portaal aan elkaar koppelen. Dit geeft inzicht in de correlatie tussen buitentemperaturen en kerntemperaturen. Met de kennis en ervaring die je uit deze informatie opdoet kun je nog efficiëntere alarmen instellen.

De voordelen van broeidetectie

Omdat wij sterk geloven in de kracht van onze oplossingen hoef je van ons niet aan te nemen dat onze oplossingen werken. Voor een echte referentie brengen we je graag in contact met onze klanten. Zij werken immers dagelijks met de broeidetectoren van Dyzle en kunnen je precies uitleggen hoe dit helpt om brand te voorkomen. We kunnen je altijd koppelen aan iemand die met dezelfde goederen of producten als jij werkt.

Dit zijn de voordelen van Dyzle broeidetectie:

  • Minimale investering ten opzichte van andere “oplossingen”
  • Altijd en overal inzicht in de actuele temperaturen
  • Veel vrijheid omtrent het inrichten van alarmen
  • Een kennispartner die je helpt en adviseert
  • Positieve impact op de omgeving en controlerende instanties
  • Helpt je bouwen aan een positieve reputatie
  • Binnen één werkdag klaar om te meten
Bericht delen: