Wat is good distribution practice gdp

Kalibratie

De kalibratie van een sensor is het vaststellen van de afwijking op een manier die herleidbaar is volgens een goedgekeurde methodiek. Je voert kalibratie uit om antwoord te krijgen op de vraag of de sensor nog aan de specificaties voldoet. Gelukkig zullen de temperatuursensoren van Dyzle in principe nooit gekalibreerd hoeven te worden. De Dyzle temperatuursensoren zijn digitaal en kunnen niet verlopen. Wij hebben in de afgelopen 15 jaar enkele tienduizenden kalibratie uitgevoerd of laten uitvoeren door onze partners. Daarbij is nog nooit een Dyzle sensor aangetroffen die buiten zijn specificaties werkte. Andere type sensoren zoals weerstandsensoren zoals PT-100 kunnen hier wel last van hebben.

Ondanks dat de Dyzle sensoren niet verlopen, is het in veel situaties gewenst of zelfs een vereiste om hier bewijs van te hebben. Dit kunnen wij op een aantal manieren voor jou verzorgen. We zullen samen met jou op zoek gaan naar de oplossing die het beste bij jouw situatie pas. Dyzle levert kalibratie als een service voor onze klanten, het is daarom voor ons niet van belang om de duurste oplossing aan te bieden. Het is zelfs mogelijk om samen met Dyzle een statement of protocol op te stellen om kostenbewust aan de wensen van jouw klant te voldoen.

1-Punts kalibratie

Op verzoek van onze klanten hebben wij onze eigen 1-punts kalibratie ontwikkeld. Om hiervan gebruik te maken, hoeven de sensoren niet uitgebouwd te worden en is het ook niet nodig om met dure apparatuur te werken. Wij kalibreren de sensoren digitaal door ze te vergelijken met een RvA geaccrediteerd referentsensor. Dit doen wij dan altijd op de werktemperatuur van de gebruikte sensor. Met kalibratie zorg je voor het juiste bereik waarin de sensor werkt. Het grote voordeel hiervan is dat er geen onderbreking van het verzamelen van data is en dat het certificaat van kalibratie direct in het Dyzle portaal beschikbaar voor je is.

3-Punts kalibratie

Soms krijgt je het verzoek om een sensor over een groter meetbereik te kalibreren. Dit noemt men vaak een 3-punts kalibratie. Bij deze vorm van kalibratie, kun je ervoor kiezen om de sensor op 3 punten binnen het werkbereik van de sensor te kalibreren. Deze manier van kalibratie kan zeer kostbaar zijn en veroorzaakt ook onderbrekingen in de dataverzameling. Dat houdt in dat je data kwijt raakt en veel alarmen zult ontvangen tijdens de uitvoer hiervan. Wij kiezen er daarom voor om sensoren te swappen bij de kalibratie. Dat betekent dat onze service engineers bij jou langskomen met sensoren die reeds 3-punts gekalibreerd zijn, deze worden dan gewisseld voor de huidige sensoren. Ook dan zorgen wij ervoor dat de certificaten direct voor je beschikbaar zijn in het Dyzle portaal. Dit is veel goedkoper, er is geen verlies van data en je ontvangt geen alarmen.

Meerdere punten of RvA kalibratie

Op speciaal verzoek vervullen wij samen met onze partners jouw wensen indien sensoren over een groter bereik gekalibreerd moeten worden. Ook kan onze partner de sensoren kalibreren volgens een herleidbare standaard welke beoordeeld en goedgekeurd is door de Raad voor Accreditatie.

De belangrijkste voordelen als je kiest voor het Dyzle portaal

  • Geen lastige software installatie nodig
  • Geen investering in IT apparatuur
  • Altijd en overal inzicht in jouw data
  • Voldoet aan alle eisen omtrent HACCP/BRC of GMP/GDP
  • Continue verbetering op basis van gebruikers feedback
  • Werkt samen met alle Dyzle Apps
  • Maatwerk of API ontwikkeling is mogelijk

    Hoe kunnen we u helpen?