Weet jij eigenlijk precies wat temperatuurbewaking is?

8 december 2021

Weet jij eigenlijk precies wat temperatuurbewaking is?

Natuurlijk weet je wel wat temperatuurbewaking is. En dat er sensoren ingezet worden om dit nauwkeurig te bewaken is je ongetwijfeld ook bekend. Wat de meeste mensen niet weten is dat er een heuse wereld van data, functionaliteiten en technologie áchter deze bewaking ligt. Wanneer je dit eenmaal beseft kun je ook pas de juiste vragen stellen: namelijk wat zou je willen dat er gemeten wordt en hoe ga je dat inzetten?

Wanneer iemand voor een warehouse of ziekenhuis sensoren nodig heeft dan is onze eerste vraag altijd hetzelfde: ‘Wat is het doel?’ Het maakt immers nogal wat verschil of je temperatuur wilt meten puur voor wet- en regelgeving of omdat je bijvoorbeeld bepaalde kwaliteitseisen nastreeft. Of misschien wil je klant wel dat je bepaalde data meet in verband met kwaliteitsborging. Het doel dat je nastreeft geeft ons het inzicht dat we nodig hebben: als je echt aan álle wet- en regelgeving wilt voldoen, dan wordt het een groter project dan wanneer je even snel wilt weten wat gedurende een bepaalde periode de temperatuur is geweest.

Meting is een middel, geen doel

Voor ons is het doel dat de klant wil bereiken cruciaal. De middelen die we inzetten zijn daarmee letterlijk een middel en geen doel op zich. In de praktijk merken we dat er nog lang niet altijd goed genoeg over het te bereiken doel nagedacht wordt. En dat is een van de zaken waar we bij Dyzle op focussen: wij willen niet zomaar sensoren plaatsen zonder vooraf duidelijk de output daarvan te bespreken.

Naadloze aansluiting

Dat focussen op de gewenste output en het juist plaatsen van sensoren heeft enerzijds te maken met onze langetermijnvisie en anderzijds met het goed willen oplossen van het totale plaatje. Nog regelmatig hoor je in de markt terug dat een sales collega iets verkocht heeft, terwijl de monteur die het uiteindelijk komt installeren opmerkt dat de gekozen oplossing alleen werkt als er bepaalde materialen bijgekocht worden, zoals accespoints… Je begrijpt dat een klant daar niet blij van wordt. Het is bovendien onnodig als er vooraf beter geïnventariseerd en samengewerkt wordt.

Temperaturen meten en nog veel meer

Naast het meten van temperaturen zijn sensoren in staat tot het verzamelen van veel meer typen data. Zo hebben wij temperatuursensoren maar ook sensoren die luchtvochtigheid kunnen meten. Daarbij nemen wij de verantwoordelijkheid voor de werking daarvan. Draadloos vinden mensen immers nog steeds spannend. Dus die zorg nemen wij graag bij ze weg. Wanneer je inzicht wilt krijgen in temperatuur dan ga je verder dan het analyseren en exporteren van data. Je beoordeelt dan bijvoorbeeld of de temperatuur te warm, te koud of goed was. De techniek die we softwarematig kunnen bieden helpt je vervolgens met het juist interpreteren van dat wat je ziet. Wij helpen gebruikers bijvoorbeeld om te begrijpen wat bepaalde pieken in een periode 48 uur meten betekenen zodat er bijgestuurd kan worden indien nodig.

Ogenschijnlijk simpele oplossing

Wanneer je op deze manier naar temperatuurbewaking kijkt, dan zie je dat een ogenschijnlijk simpele oplossing niet zo simpel is. Tenminste niet als je het goed aan wil pakken. Een goede leverancier legt de complexiteit van deze totaaloplossing in gewoon Nederlands op tafel. Daarom zeggen we bewust dat we geen systeem leveren maar een totale oplossing om het doel van onze klanten te bereiken.

Neem contact op

Wil je meer over onze oplossingen weten? Neem dan contact met ons op. We kijken uit naar je bericht.

Bericht delen: