Wat is temperatuurregistratie?

30 juni 2022

Wat is temperatuurregistratie?

Geschreven door: Arnoud Ruijter

Veel mensen spreken nog over temperatuurregistratie maar wat je volgens de wet- en regelgeving nodig hebt is temperatuurbewaking. Als je werkt met geneesmiddelen of vaccins dan krijg je uiteraard te maken met het controleren van de bewaarcondities. Vaak zoeken mensen dan naar temperatuurregistratie, maar dat is niet wat je nodig hebt. Wat temperatuurregistratie nu eigenlijk echt is en wat is met het verschil ten opzichte van temperatuurbewaking. Dat vertellen we graag in dit artikel.

“Temperatuurregistratie is een oude term, vandaag de dag noemen we dit, temperatuurbewaking of temperatuurmonitoring”

Temperatuurregistratie systemen

De eerste systemen die zijn ontwikkeld voor het verzamelen van temperatuurwaarden, zijn temperatuurregistratie systemen. Deze systemen voor temperatuurregistratie bestaan vaak uit temperatuurloggers hebben lokaal geïnstalleerde software om te functioneren. De functionaliteiten die deze systemen bieden zijn erg beperkt. Eenmaal aangeschaft worden er dan ook weinig nieuwe functionaliteiten toegevoegd aan de temperatuurregistratie. Vaak zijn de aanschaf- en installatiekosten dan ook erg hoog bij temperatuurregistratie systemen. De connectiviteit wordt verzorgd door het ethernet of wifi netwerk van de gebruiker. Daardoor ben jezelf verantwoordelijk voor de juiste werking van het systeem.

De nadelen van temperatuurregistratie

Het grootste nadeel van temperatuurregistratie is dat deze systeem veelal de data achteraf, of na een actie van de gebruiker, beschikbaar stellen. Je moet zelf de software en de verbindingen in stand houden. Bij uitval van het netwerk betekent dat ook dat je op dat moment niet kunt beschikken over realtime temperatuurbewaking. Deze systemen zijn storingsgevoelig en bij elke onderbreking is de kans op het verliezen van data levensgroot. Temperatuurregistratie kom je dan ook steeds minder tegen, aangezien veel bedrijven zijn overgestapt naar temperatuurbewaking. Deze oplossingen bieden meer functionaliteiten dan andere systemen, zijn flexibel in te zetten en ontzorgen je op het gebied van connectiviteit en software.

De voordelen van temperatuurbewaking

Als je realtime temperaturen moet meten omdat je actief ben in de farmaceutische sector is temperatuurbewaking de maatstaf en veel aantrekkelijker dan andere opties. Lees hieronder wat de voordelen zijn:

  • Betere functionaliteiten
  • Moderne interface in een SaaS oplossing
  • Makkelijker te (ver)plaatsen en uit te breiden
  • Connectiviteit wordt verzorgd door je partner
  • SaaS oplossing wordt proactief voorzien van updates met nieuwe functionaliteiten
  • Het verliezen van data is onmogelijk.
  • Verzamelde data altijd inzichtelijk, waar je ook bent

Wil je meer weten over de temperatuurbewaking van Dyzle? Download dan onze brochure

Heb je een vraag?

Wil jij weten waarom je moet kiezen voor temperatuurbewaking van Dyzle? Of heb je vragen over dit onderwerp? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. We helpen je graag.

Bericht delen: