Voedselveiligheid

1 augustus 2022

Dyzle temperatuurbewaking

Voedselveiligheid

Voor wie werkzaam is in de voedselbranche hoeven we uiteraard niet uit te leggen hoe ontzettend belangrijk voedselcontrole en -veiligheid is. Hierbij kan je nu nog denken aan de hygiënecode (HACCP). Per 2021 gaan er echter op het gebied van wet- en regelgeving heel wat zaken veranderen. De HACCP wordt vervangen door diverse certificeringen, zoals de BRC Global Standard for Food Safety, IFC certificaat en de ISO 22000 certificering voor voedselveiligheid. Hierdoor komt er meer focus op het uitsluiten van risico’s door continue temperatuurbewaking. De nadruk ligt op het controleren van de bewaarcondities en met name de temperaturen. Uiteraard zijn er met de COVID-19 pandemie nog meer controles en schoonmaaklijsten bij gekomen. Ondanks deze grote veranderingen, ben je met de oplossingen van Dyzle voorbereid. Ons doel is om jou op zo’n efficiënt mogelijke manier te helpen voedselveiligheid aantoonbaar te borgen. Dat kun je bereiken door onze temperatuurbewaking te gebruiken. Als je daarnaast ThermoCheck app van Dyzle gebruikt, kun je zelfs volledig papierloos werken. Dat betekent dat je nooit meer een meting mist.

Temperatuurbewaking

Als jij in je supermarkt, restaurant, tankstation of slagerij, zeker wil weten dat jouw producten op de juiste temperatuur worden bewaard, dan is onze temperatuurbewaking voor jou een must. Hiermee kun je realtime al je koelingen monitoren en de temperatuurdata registreren. Zo kun je met vertrouwen je producten uitleveren en is een inspectie gereduceerd tot slechts een formaliteit. Niet alleen zorgt dit voor minder stress bij jou, je krijgt ook meer grip op de kwaliteit van je producten en dat is weer goed voor je klanten.

Onze oplossingen worden al jaren gebruikt door: slagers, bakkers, supermarkten, restaurant, producenten, tankstations en logistiek dienstverleners. Voor ons maakt het niet uit hoe groot of klein jouw bedrijf is. Wil jij op een eenvoudige manier de kwaliteit van je producten aan kunnen tonen aan klanten en consumenten? Dan gaan wij jou helpen.

Steeds meer bedrijven zien de meerwaarde van temperatuurbewaking in de voedsel branche, initieel om een bepaald doel te bereiken, maar naar mate de inzichten toenemen, steeds meer als tool om slimmer te werken en kosten te besparen.

Dit is ons stappenplan

Volg onze route om je kwaliteitsproces te digitaliseren

Digitaliseren

We stoppen met de papieren HACCP lijsten. De temperatuurbewaking en de ThermoCheck app nemen het over.

Automatiseren

De controles en de temperatuurmetingen worden geautomatiseerd. De gebruiker wordt geholpen door de apps bij het uitvoeren van de controles.

Controleren

De uitvoering en de registraties van de controles en verzamelde data kun je eenvoudig online controleren.

Rapporteren

Je ontvangt automatisch de kwaliteitsrapportages via de e-mail. Daarnaast kun je de informatie eenvoudig delen met anderen.

Hoe werken de oplossingen van Dyzle?

We plaatsen digitale sensoren op de plekken waar het voedsel is. Of dat nu een koelkast of koelwagen is, dat maakt niet uit. Deze sensoren rusten wij uit met productsimulatie. Zo meet je niet alleen de temperaturen maar heb je direct inzicht in wat dat betekent voor je product. De sensoren communiceren draadloos met het accesspoint. De verzamelde data kun je snel inzien, door in te loggen op ons online portaal via je favoriete browser. In het portaal kun je eenvoudig alarmgrenzen instellen per sensor of een alarmprofiel aanmaken voor meerdere sensoren. Vervolgens geef je aan hoe je de alarmen wenst te ontvangen: via mail, SMS of IVR. Uiteraard hebben wij veel ervaring met temperaturen en alarmen voor verschillende objecten, dus helpen wij je graag bij de inrichting van de alarmen. Als laatste stap zet je de rapportage aan en ontvang je dagelijks, wekelijks of maandelijks automatisch een rapport met de belangrijkste data van je temperatuurbewaking.

Natuurlijk zijn er nog vele andere functionaliteiten in het portaal beschikbaar die bijdragen aan een eenvoudige borging van voedselveiligheid. De belangrijkste toevoeging is waarschijnlijk onze ThermoCheck app. Hiermee kun je zeer eenvoudig meten en controles uitvoeren waar je geen vaste temperatuursensor kunt gebruiken. Denk hierbij aan versbereide producten of schoonmaaklijsten.

Wat betekent dat voor jou?

Samenwerken met Dyzle bied je enorm veel voordelen. Eén van de grootste voordelen is uiteraard dat je met je bedrijf voldoet aan alle wet- en regelgeving. Dit komt doordat het mogelijk is om alle temperaturen van je producten in de gaten te houden. Van productie tot aan de levering aan je klant, de gehele koudeketen is inzichtelijk. Zo krijg je eindelijk de kans om proactief te reageren op bedreigingen van de productkwaliteit en voorkom je verrassingen achteraf. Daarnaast staan de mensen van Dyzle je bij om je te adviseren over pragmatische oplossingen. Samen met onze klanten hebben we enorm veel kennis opgebouwd hoe met producten en bewaarcondities om te gaan.

We hebben een aantal voordelen van onze oplossingen voor je op een rijtje gezet:

  • Alarmen op je mobiel en handige rapportages
  • Minder papier, minder administratie en niets meer kwijtraken
  • Je voldoet en blijft voldoen aan alle wet- en regelgeving
  • Duidelijk en gebruiksvriendelijk online portaal
  • Geen ingewikkelde apparatuur of netwerken nodig
  • Zeer nauwkeurige en betrouwbare sensoren
  • Eigen service engineers en klantenservice

Onze diensten zijn speciaal gemaakt voor mensen die op zoek zijn naar de beste oplossingen!

Welke oplossing past het beste bij jou?

Temperatuurbewaking

De beste oplossing met een innovatief online portaal. Een slim sensornetwerk van digitale sensoren zorgen voor een optimale werking. Nooit meer dataverlies en geen papierwerk meer nodig. Kies nu voor Dyzle als jouw partner.

Temperatuur app

Nog verder automatiseren en nog minder papierwerk? Dat kan dankzij de slimme apps van Dyzle. Je kunt alarmen controleren van je temperatuurbewaking of voedselveiligheid (HACCP) lijsten volledig digitaliseren. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Bericht delen: