Temperatuurdata koppelen met de Dyzle API

30 juni 2022

Temperatuurdata koppelen met de Dyzle API

Geschreven door: Danny Holthaus

Vandaag de dag is het belangrijker dan ooit om relevante informatie uit verschillende systemen aan elkaar te koppelen. Dan denken veel mensen aan big data maar daar geloven wij niet zo in. Wij willen data tonen die direct en eenvoudig te interpreteren zijn waardoor onze gebruikers onderbouwde beslissingen kunnen nemen. Bij Dyzle streven we ernaar om de juiste informatie, op het juiste moment bij de juiste persoon aan te leveren. Dus wanneer niet al je personeel in Dyzle kan werken dan koppelen wij graag de gevalideerde temperatuurdata aan de systemen waar zij wel mee werken. En dan leveren we ook geselecteerde informatie waar ze echt wat aan hebben en wat het systeem waarin ze werken nog slimmer maakt.

“Samen met klanten, leveranciers, adviesorganen en controlerende instanties willen wij, door middel van innovatieve oplossingen, een positieve bijdrage leveren aan de volksgezondheid en gaan wij verspilling van medicijnen tegen”.

Wanneer is het handig om te data te koppelen?

In de meeste gevallen is het automatiseren van processen de hoofdreden. Soms is het splitsen van verantwoordelijkheden tussen de QA en de operationele afdeling een reden. Zij werken dan vaak in hun eigen systemen en willen daar relevante Dyzle informatie zien. Verduurzaming wordt een steeds belangrijkere reden. Zo kun je bijvoorbeeld door het koppelen van order informatie, en Dyzle informatie, koelmotoren van trailers aansturen. Dit resulteert in minder brandstofverbruik en minder uitstoot. Daarnaast kun je op basis van orderinformatie automatisch aan Dyzle nieuwe alarmgrenzen terugkoppelen zodat je geen irrelevante alarmen ontvangt.

Waar Dyzle de specialist is op het gebied van gevalideerde temperatuurbewaking is het logisch om onze krachten te bundelen met specialisten op het gebiedt van:

  • Warehouse Management System (WMS)
  • Traffic Management System (TMS)
  • Distribution Management System (DMS)
  • Order Management System (OMS) of ERP
  • Fleet Management Software
  • Quality Management Software (QMS)

Daardoor wordt het voor jou mogelijk om processen nog verder te automatiseren of om je personeel in staat te stellen sneller, goede onderbouwde beslissingen te laten nemen. Dit resulteert in het wegnemen van de werkdruk bij personen die zich moeten kunnen richten op bijvoorbeeld planning of kwaliteit.

Hoe verzorgt Dyzle de API integratie?

Het allerbelangrijkste is dat we beginnen met het vastleggen van het doel van de integratie. Wat proberen we op te lossen? En is de API koppeling de juiste route? Vervolgens gaan we om tafel met de leveranciers van het doelsysteem waarmee we gaan koppelen. Dyzle ontzorgt je in die zin compleet want wij begeleiden het gehele project. Als de samenwerking en de (technische) integratie duidelijk is, presenteren we de oplossing. Indien akkoord gaan we over tot de bouw van de integratie. Het development team van de leverancier en Dyzle zullen samenwerken om het beoogde resultaat te realiseren. Uiteraard worden voor onze farmaceutische klanten de systemen gevalideerd volgens GxP richtlijnen om vervolgens te worden opgeleverd.

Voorbeelden van succesvolle integraties

We hebben op dit bij Dyzle ongeveer 40 API integraties geïmplementeerd. In vrijwel alle gevallen betreft het maatwerk maar zijn de doelstellingen hetzelfde. Onderstaand een aantal voorbeelden van integraties die vandaag de dag succesvol worden gebruikt.

  1. Voor een logistiek dienstverlener die geneesmiddelen en vaccins vervoerd, hebben wij een koppeling gemaakt met het ordermanagement systeem. Zij kunnen op de afleverdocumenten precies zien in welk voertuig de producten zijn vervoerd en dat de temperaturen tijdens transport zijn bewaakt door Dyzle. Zo hoeft de afdeling planning niet langer achteraf data uit Dyzle temperatuurbewaking handmatig naar de opdrachtgevers te sturen. Dit scheelt veel tijd en voegt waarde toe aan de dienstverlening.
  2. Een farmaceutische groothandel wil alarmen die in Dyzle zijn gegeneerd en afgehandeld analyseren in de eigen QMS. De Dyzle API koppeling stuurt nu automatisch alarmen na het afmelden direct door naar het QMS van onze klant. Zo heeft de Responsible Person (RP) direct inzicht in alarmopvolging van alle locaties en dochterondernemingen van deze organisatie.
  3. Een transporteur levert diensten als subcontractor voor een grote opdrachtgever. Aangezien zij geneesmiddelen en medische apparatuur vervoeren moet zij temperatuurbewaking gebruiken. Echter, de opdrachtgever wil hier inzicht in hebben en bij voorkeur in hun eigen TMS systeem. Dyzle heeft een koppeling gemaakt met het TMS systeem van de opdrachtgever waardoor de transporteur binnen één week voldeed aan de eisen van de opdrachtgever.

Heb jij al Dyzle temperatuurbewaking en wil je je huidige systemen slimmer maken met Dyzle data? Daar helpen we graag bij. Neem vandaag nog contact met ons.

Bericht delen: