Temperatuurbewaking serieus nemen

4 april 2023

Temperatuurbewaking serieus nemen

Hierom wil je temperatuurbewaking echt serieus nemen

Waarom zou temperatuurbewaking hoog op je agenda moeten staan? En, als je dan eenmaal overtuigd bent, hoe zorg je er dan voor dat je ook je directie meekrijgt? De oplossing die je gebruikt en de partner waarmee je werkt, hebben enorme invloed op de kwaliteit van jouw producten en naam. Daar moet je temperatuurbewaking serieus nemen.

Bewaking is absolute must

Laten we ervan uit Dyzle meteen heel helder over zijn: het realtime bewaken van geneesmiddelen en vaccins is een absolute must. Los van het feit dat er regelgeving gekoppeld is aan de verstrekte vergunningen waarin staat dat temperatuurbewaking, validatie en kalibratie verplicht is, is het ook een cruciaal onderdeel van de kwaliteitsborging binnen je organisatie en vandaar ook een belangrijk hoofdstuk in je kwaliteitshandboek.

Lees in onze gratis brochure alles over onze real-time temperatuurbewaking.

Deze trend zien we

Dit wordt onder andere gecontroleerd door de IGJ, de jou ongetwijfeld bekende overheidsorganisatie Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd. Zij krijgen steeds meer knowhow over dit soort systemen en oplossingen in de markt. De trend die wij zien is dat er steeds meer focus komt op temperatuurbewaking, de SLA’s met leveranciesr, temperatuurmapping (studies), kalibratiemethodieken en intervallen en validatie van deze systemen. Om glansrijk een audit van de IGJ te doorstaan is het zeer aan te bevelen om een oplossing van zeer hoge kwaliteit en van een gerenommeerde partner te gebruiken.

Hoe houd je je interne en externe stakeholders tevreden?

Naast de IGJ heb je vaak ook met andere interne en externe stakeholders te maken. Denk aan eigen personeel en klanten. Je eigen personeel wil waarschijnlijk gebruikmaken van een intuïtieve oplossing, die altijd werkt en bijzonder gebruiksvriendelijk is. Je klanten willen snel en duidelijk inzicht hebben in de temperatuurrapporten en willen zeker weten dat de data beschikbaar is en aan alle eisen voldoet. Als je geen gezeur wilt en zeker wilt weten dat je temperatuurbewaking tot in perfectie is geregeld, waarom zou je dan niet kiezen voor Dyzle? In de praktijk betekent het immers dat je rust en controle inkoopt. En daarmee minder stress en frustratie en het ontspannen gevoel dat het allemaal goed geregeld is op bovenstaand beschreven gebied. We kunnen ons voorstellen dat ook het managementteam dit belangrijk vindt. Als extra steuntje in de rug geven we je onderstaand 2 vragen. Beantwoord ze zelf of doe dit samen met je directie.

Bekijk onze korte checklist

  • Is het ook voor jou zeer belangrijk om snel over relevante en gevalideerde data te beschikken?
  • Ook jij wilt toch niet tegen de IGJ of je klanten moeten zeggen dat je geen data hebt, of dat je systeem niet gevalideerd is volgens GxP-richtlijnen?

Wat is wijsheid voor jou?

Misschien toch even contact met ons opnemen? Het verplicht je tot niets. Even sparren met een betrokken persoon die van wanten weet kan je al veel duidelijkheid geven. Je vragen zijn van harte welkom. Ook als je besluit om na dit (kosteloze) gesprek toch zelf met bovenstaande materie aan de slag te gaan.

Bericht delen: