Opslag en transport

1 augustus 2022

Temperatuurbewaking voor voertuigen

Oplossingen voor de logistiek

Geschreven door: Danny Holthaus

Temperatuur gecontroleerd transport

Voor alle betrokkenen in de transportsector is het van cruciaal belang dat de temperatuur van het gecontroleerd transport goed in de gaten wordt gehouden. Dit geldt niet alleen voor het vervoeren van producten, maar ook voor de opslag ervan. Voor bepaalde goederen, zoals voedsel en medicijnen, gelden er strengere regels in vergelijking met andere goederen. Dit ligt aan het feit dat de volksgezondheid een cruciaal belang heeft bij de bewaarcondities tijdens het transport en opslag van deze producten. Dit is dan ook de reden dat er steeds strengere wet- en regelgeving wordt opgesteld met betrekking tot temperatuur gecontroleerd transport. Hierbij valt onder andere te denken aan de GDP richtlijnen en de voedselveiligheid, nu nog HACCP. Als partner helpt Dyzle je om te voldoen aan deze wet- en regelgeving. Wij vertellen je graag hoe we dit samen kunnen realiseren.

Temperatuurbewaking voor transport en opslag

Met de oplossingen van Dyzle is het mogelijk geworden om proactief alle inzichten te verkrijgen die belangrijk zijn voor jouw klanten en de controlerende instanties. Bijkomend voordeel is dat je maar met één partner hoeft te schakelen. Onze diensten omtrent temperatuurbewaking, mapping en validatie zijn ongeëvenaard in de branche en in lichtere vorm ook uitermate geschikt voor bedrijven in de voedsel sector. Je bent dan in staat om overal ter wereld inzicht te krijgen in jouw gecontroleerde koude keten. Niet langer achteraf uitlezen van loggers of werken met lastige softwaresystemen. Wij geven je de mogelijkheid om proactief te kunnen reageren, informatie aan elkaar te koppelen en de juiste data om beslissingen te kunnen nemen. Zo voldoe je met jouw bedrijf niet alleen eenvoudig aan de wet-en regelgeving maar loop je ook voorop in de sector.

Dus wil je alles netjes borgen en dit ook uitdragen om klanten aan je te binden? Neem dan nu contact met ons op.

“Een bonnetje uitdraaien van de koelmotor kan echt niet meer. Je moet de temperaturen meten op de hot & cold spots en het systeem wat je gebruikt moet gevalideerd zijn volgens GDP-richtlijnen”.

Dit is ons stappenplan

Onze route voor de implementatie van temperatuurbewaking voor transport en opslag

Creëren

Samen creëren we een plan om de dataverzameling te starten. Dat begint natuurlijk met het plaatsen van sensoren en het verkrijgen van inzicht.

Alarmeren

Op basis van de instellingen ontvang je alarmen op de manier en het moment dat jou het beste uitkomt. Ontvang alarmen via SMS, e-mail of IVR.

Reageren

Reageer direct op alarmen zodat de productintegriteit niet in gevaar komt. Zo bouw je aan het vertrouwen van je klanten.

Automatiseren

Met de Dyzle API koppel je eenvoudig temperatuurdata aan andere systemen. Zo verminderen we het aantal menselijke handelingen.

Implementatie van temperatuurbewaking voor transport

Een warehouse met stellingen en koel- en vriescellen kan eenvoudig worden voorzien van onze digitale sensoren. De implementatie kost vaak maar één werkdag en de impact tijdens de installatie is nihil. Zowel voor vaste locaties als voertuigen wordt exact dezelfde hardware ingezet. In tegenstelling tot andere partijen werkt Dyzle met een; zelf ontwikkelde en geproduceerde oplossing, die op alle type locaties kan worden gebruikt. Het enige verschil is de aansluiting van het accesspoint, bij voertuigen sluiten we deze aan op de accu of battery saver. Voor voertuigen gebruiken we uiteraard ook de onboard GPS van het accesspoint om de locatie van het voertuig of de trailer te bepalen. Met behulp van deze informatie is het bijvoorbeeld mogelijk om klanten een temperatuurrapport van de rit te sturen voordat de lading gelost wordt. De deursensoren van Dyzle kunnen op zowel koel- en vriescellen als trailers worden toegepast om deuropeningen te registreren en te bewaken. Alle data die verzameld wordt door de sensoren kun je eenvoudig inzien en beheren in ons online portaal. Hier stel je ook met alle vrijheid de alarmen en rapportages in. Al onze producten en diensten werken naadloos met elkaar samen en blijven waarde toevoegen aan jouw processen

De voordelen van temperatuurbewaking in de logistiek

Met onze temperatuurbewaking zijn wij al ruim 15 jaar actief in de voedsel en farma sector. Voor ons heeft het meten en bewaken van temperaturen geen geheimen meer. De hardware is stabiel en nauwkeurig. Dat geeft ons de mogelijkheid om nog meer energie in de ontwikkeling van de software te steken. In onze visie is de hardware niet leidend in de zoektocht naar een oplossing voor jouw uitdaging. Het is de software die jou in staat stelt de juiste beslissingen te nemen en om processen te verbeteren. De kennis en ervaring die wij hierin samen met onze klanten hebben opgedaan delen wij graag met jou om ook jou de voorsprong te geven op het gebied van temperatuurbewaking.

  • Bewezen oplossingen met ruim 15 jaar ervaring
  • Geen lastige software implementatie
  • Voldoet aan GDP, HACCP, BRC en IFS
  • Werk met een partner, geen leverancier
  • Moderne en innovatieve oplossingen
  • Full service indien gewenst, alles via één partij
  • API koppelingen met je favoriete tools

Onze diensten zijn speciaal gemaakt voor mensen die op zoek zijn naar de beste oplossingen!

Welke oplossing past het beste bij jou?

Temperatuurbewaking

De beste oplossing met een innovatief online portaal. Een slim sensornetwerk van digitale sensoren zorgen voor een optimale werking. Nooit meer dataverlies en geen papierwerk meer nodig. Kies nu voor Dyzle als jouw partner.

Temperatuur mapping

Wil je een nieuwe ruimte in gebruik nemen of heb je een ruimte aangepast voor de opslag van farmaceutische producten? Vraag Dyzle om de ruimte voor je te mappen. Wij leveren een rapport op waar je wél wat mee kunt.

Validatie

Je temperatuurbewaking valideren volgens de richtlijnen van de GDP? Geen enkel probleem. Met het Dyzle GxP abonnement kun je niet alleen eenvoudig valideren, we zorgen er samen voor dat onze oplossing ook gevalideerd blijft.

Bericht delen: