Compliant zijn en blijven

4 juli 2023

Compliant zijn en blijven met Dyzle temperatuurbewaking

Compliant zijn en blijven: zó doe je dat!

De wereld van nu kent heel wat uitdagingen. Gestegen energieprijzen, een onrustige situatie in de wereld, krapte op de arbeidsmarkt en meer. En dan is het ook nog van belang dat je bedrijf compliant is binnen jouw vakgebied. Maar hoe zorg je er nu voor dat je bedrijf compliant is op het gebied van opslag en vervoer van geneesmiddelen?

Terug naar de basis

Laten we eerst vaststellen wat het betekent om compliant te zijn. Want dat heeft in elke branche een andere betekenis. In het geval van een logistiek dienstverlener betekent dat je een groothandelsvergunning hebt én je voldoet aan de GDP-richtlijnen die voor dat type vergunninghouders verplicht is. De volgende vraag is hoe je dat dan het beste kunt omschrijven. Want met alleen maar zeggen dat je aan de GDP-richtlijnen voldoet ben je er niet. Dat klinkt logisch, maar toch hoor je vaak dat dit in praktijk nog wel zo wordt aangepakt. Maar hoe pak je dat dan aan?

Van complex naar begrijpelijk

Wanneer je op basis van risicobeoordelingen een kwaliteitssysteem hebt opgezet dan voldoe je aan de richtlijnen. Dit moet dan wel schriftelijk zijn vastgelegd en goedgekeurd. En dan op zo’n manier dat je met behulp van validatie bewijst dat procedures, processen, materialen, uitrustingen, activiteiten en systemen, daadwerkelijk doen waar je ze voor inzet. Dat klinkt je waarschijnlijk complex in de oren. Wanneer je je hier niet als kernactiviteit binnen je bedrijf op richt, dan is het dat ook. Tenminste, als je niet de juiste hulp inschakelt. Gelukkig is die hulp er.

Blijf bij je kern: kies Dyzle voor je compliancy

De temperatuurbewaking van Dyzle is zo’n systeem dat compliant moet zijn met de regelgeving. Wij hebben alle documenten, testen en validaties al voor je ingericht en gedaan. Zo kun je heel snel stellen dat de oplossingen van Dyzle bijzonder goed geschikt zijn voor GDP- en GMP-vergunninghouders. Daarnaast heeft Dyzle aanvullende GxP dienstverlening beschikbaar om de gevalideerde status te behouden. Zo regelt Dyzle ál het testwerk voor jou. Ook verzorgen we de bijbehorende documentatie wanneer er wijzigingen zijn. Zo werken we samen met onze klanten en gebruikers om ze compliant te houden. Zo kun je er dus blind vanuit gaan dat de temperatuurdata die je tot je beschikking hebt, uitermate betrouwbaar is.

Neem contact op als je vragen hebt

Wil je er meer over weten over de voor jou geldende richtlijnen of wil je even sparren over een ander onderwerp? Neem dan contact met ons op. We kijken uit naar je bericht en we helpen je geheel vrijblijvend op weg!

Bericht delen: