Zuyderland Medisch Centrum

Over Zuyderland Medisch Centrum

Zuyderland komt voort uit Atrium Medisch Centrum Parkstad en Orbis Medisch en Zorgconcern Sittard-Geleen. Deze zorginstellingen zijn per 1 januari 2015 gefuseerd. De daadwerkelijke fusie vormde de start van een omvangrijk veranderingsproces. De optelsom van kwaliteiten van Atrium en Orbis zorgt voor versteviging van de zorg in Limburg. Nu en in de toekomst. Als opleidingsziekenhuis vinden wij kennisoverdracht van groot belang. We leren van elkaar en kiezen voor het beste van twee werelden. We investeren in verdere specialisatie en moderne medische apparatuur en lopen graag voorop bij innovaties in de zorg.

Zuyderland beschikt over specifieke expertise ten aanzien van oncologie, obesitas, mobiliteit en bewegen, neurocognitieve aandoeningen, medische zorg aan ouderen. Binnen elk van deze medische speerpunten bouwen we verder aan een zogenoemd ‘centre of excellence’: een centrum met unieke kennis en/of vaardigheden in Nederland, dat bij collega-artsen bekend is als hét centrum of één van de weinige centra met de meeste kennis op het specifieke aandachtsgebied.

We streven er continu naar om toepasbare nieuwe ideeën, middelen, technieken, diensten en processen voor de zorg- en dienstverlening te ontwikkelen en succesvol in te voeren. Door innovatief te zijn, proberen we de zorg voor onze patiënten te optimaliseren. Bovendien zijn medisch specialisten en andere professionals geïnteresseerd in innovaties, hetgeen de toestroom van hooggekwalificeerde specialisten stimuleert.

Waarom Dyzle?

In de tijd dat het ziekenhuis nog Atrium heette is er al gekozen voor Dyzle temperatuurbewaking. We werken inmiddels al ruim 15 jaar samen met Dyzle. In die tijd is de samenwerking behoorlijk gegroeid en werken inmiddels alle afdelingen van Zuyderland Medisch Centrum met Dyzle temperatuurbewaking.

Het ziekenhuis moet voldoen aan richtlijnen zoals GDP en GMP en dat is precies waar Dyzle een belangrijke rol in speelt. Aangezien wij hier ook werken met clinical trails is het opgeslagen studiemateriaal van onschatbare waarde daarom moet dat 24/7 volgens de hoogste normen bewaakt worden.

Waar wordt Dyzle voor gebruikt?

We moeten alle medicatie, bloedzakken, bloedbuizen en reagentia op temperatuur bewaken. De sensoren van Dyzle zijn geïnstalleerd in koel- en vriescellen, in de apotheek en in (gekoelde) medicijnkasten verspreidt door het gehele ziekenhuis.

Elk afdelingshoofd heeft samen met geautoriseerde gebruikers toegang tot de instellingen en de verzamelde data. De opvolging van eventuele alarmen wordt procesmatig uitgevoerd. Mochten er problemen zijn met een koeling dan kan onze eigen technische dienst snel contact opnemen met een lokale partner van Dyzle. In ons geval is dat Willems Koeltechniek, zij verzorgen ook samen met Dyzle voor de opleveringen van nieuwe koelkasten inclusief gekalibreerde temperatuurbewaking. Zo zijn wij volledig ontzorgd bij vervanging of uitbreiding van koelcapaciteit.

Wat maakt het gebruik van Dyzle zo interessant?

We kunnen koelkasten eenvoudig verplaatsten tussen de afdelingen omdat de apparatuur draadloos is. Er zijn ruim 60 medewerkers die kunnen inloggen in Dyzle, allemaal met de juiste rechten en autorisaties. De duidelijke weekrapporten geven snel een overzicht, hierdoor worden wij in staat gesteld problemen proactief op te lossen. De online SaaS van Dyzle is heel gebruiksvriendelijk en maakt het inzien en dele van data heel eenvoudig. De kers op de taart is de ondersteuning vanuit Dyzle inzake de validatie van de temperatuurbewaking. Dat scheelt ons enorm veel papierwerk en tijd.

Kun je samenvatten wat de samenwerking voor jou betekent?

“Dyzle helpt ons perfect bij het monitoren van ons clinical trial materiaal”

Iris Mioch | CMA | Zuyderland Medisch Centrum

Wil je meer weten over Zuyderland Medisch Centrum. Kijk dan op de website.