Samenwerkende apotheken Rijn & Gouwe

Samenwerkende apotheken Rijn en Gouwe

Samenwerkende apotheken Rijn en Gouwe bestaat uit 7 apotheeklocaties in Nieuwkoop, Ter Aar en Alphen aan den Rijn.

Wij begeleiden patienten bij het gebruik van hun medicijn. Gebruikt iemand een medicijn voor de eerste keer dan nemen wij de werking en bijwerkingen van het medicijn door. Ook checken wij of er geen wisselwerking is met de andere medicijnen die worden gebruikt. Voor veilig medicijngebruik is het eerste begeleidingsgesprek daarom soms zelfs van levensbelang

Het klaarmaken van medicijnen hebben wij voor onze samenwerkende apotheken centraal geregeld. In de apotheek in Ter Aar zetten wij de medicijnen klaar voor de samenwerkende apotheken. Vanuit Ter Aar bevoorraden wij dagelijks onze apotheken in Alphen aan den Rijn, Ter Aar en Nieuwkoop. Dankzij deze werkwijze kunnen onze apothekersassistenten zich focussen op het klantcontact. Zo is er meer aandacht voor de patiënt en meer ruimte voor advies en begeleiding en blijven wij ‘gewoon’ lokaal aanwezig.

Jullie kozen voor Dyzle, waarom precies?

In de apotheek is er dus volop aandacht voor de patient, maar er moet ook aandacht zijn voor het product. Als medicijnen te warm of te koud bewaard worden dan verliest een medicijn zijn werking en dat kan desastreuze gevolgen hebben voor de patient. Het is dus belangrijk dat onze koelkasten en ladekasten voortdurend gemonitord worden door high end temperatuurbewaking. Dyzle verzorgt dat voor ons op zo’n manier dat we er totaal geen omkijken naar hebben.

Welke diensten of functionaliteiten spreken jullie het meeste aan?

Het is ook waardevol dat we in Dyzle kunnen vastleggen hoe de afwijkingen in het verleden zijn afgehandeld. Zo kunnen we bij onze jaarlijkse HKZ certificering aantonen dat onze producten op de juiste temperatuur bewaard worden, en dat mocht zich een afwijking hebben voorgedaan, hoe we deze afgehandeld hebben. Dyzle levert op deze manier aantoonbaar het bewijs dat wij de zaken onder controle hebben.

Wat vind je het grootste voordeel van Dyzle?

Het fijne van Dyzle is dat één gebruiker alle 7 vestigingen tegelijkertijd kan monitoren. Daarnaast kun je met behulp van de verschillende gebruikersrollen eenvoudig taken delegeren. De online software van Dyzle is heel gebruiksvriendelijk en slaat alle data op die wij nodig hebben.

Zou je Dyzle bij andere apothekers aanbevelen?

Ik zou Dyzle zeker aanbevelen bij mijn collega apothekers. Dyzle ontzorgt en zorgt ervoor dat wij ons kunnen focussen op het klantcontact.

Kun je samenvatten wat de samenwerking voor jou betekent?

Dyzle ontzorgt en zorgt ervoor dat wij ons kunnen focussen op het klantcontact.

-Kirsten Kouwen-Lubbers | Eigenaar | Samenwerkende apotheken Rijn & Gouwe

Meer weten over de apotheken groep? Kijk op de website.