Polar Special

Polar Special, onderdeel van de Cornelissen Groep, is al ruim 20 jaar specialist in temperatuur gecontroleerd transport en de opslag van farmaceutische producten en high value goederen. De kwaliteit van uw goederen staat bij ons op de eerste plaats. Al onze processen voldoen daarom aan de juiste certificeringen. Wij zorgen ervoor dat uw goederen veilig, schoon en volgens de afgesproken temperatuur op de eindbestemming worden afgeleverd. Waar ook ter wereld.

De klant aan het woord

Voor ons is het erg belangrijk om onze voertuigen tijdens de ritten realtime te kunnen volgen. Dit geldt voor zowel de temperatuur als de deuropeningen. Wij reageren proactief op een alarmering vanuit Dyzle en nemen dan ook direct contact op met de chauffeur. Zelfs ‘s nachts.

Waarom voor Dyzle kiezen?

Polar Special stond nog in de kinderschoenen toen wij de samenwerking met Dyzle aangingen. Via positieve verhalen van andere transportbedrijven die toen al gebruik maakten van Dyzle temperatuurbewaking hebben wij ons hierin verdiept. Vanaf het begin hebben wij elkaar op verschillende gebieden omhooggetrokken en hechten wij veel waarde aan de samenwerking met Dyzle. Wij beschouwen de samenwerking als zeer prettig, open en eerlijk. De service die Dyzle verleent is dan ook optimaal. De deur staat altijd open en de koffie staat altijd klaar.

Wat heeft de samenwerking je opgeleverd?

De SaaS oplossing van Dyzle staat altijd aan bij een audit door een klant Het systeem verleent zich altijd prima bij een audit. Er wordt dan bijvoorbeeld ook gekeken naar de kalibratiecertificaten en de historie van de kalibraties. Deze zijn met één druk op de knop te zien. Ook kunnen wij alle informatie die van belang is voor onze klanten makkelijk en snel aanleveren. Zij ontvangen geen inloggegevens van Dyzle maar wij versturen de benodigde gegevens digitaal naar onze klanten en opdrachtgevers. Voor sommige klanten hebben wij samen met Dyzle onze temperatuurdata middels een API gekoppeld aan de TMS systemen van de klant. Zowel van het warehouse als van de voertuigen. De oplossingen van Dyzle maken ons werk daardoor een stuk eenvoudiger.

Welk aspecten van Dyzle vind je het meest waardevol?

In de zin van de dienstverlening, de Dyzle software, het realtime inzicht hebben in de temperatuur en de deuropeningen. Daarnaast is de samenwerking optimaal en staat Dyzle ons 24/7 bij als dat nodig is.

Kun je nog andere voordelen van Dyzle noemen?

Wij hebben ervoor gekozen om de alarmen te ontvangen via IVR. Zo is er altijd iemand die proactief kan reageren op een alarm. In het geval van een temperatuuroverschrijding of als een deur te lang openstaat ontvangen onze planners hier een alarm van. Het antwoord van de chauffeur wordt geregistreerd in het dashboard. Wij hebben ervoor gekozen om gebruik te maken van IVR zodat wij er altijd zeker van kunnen zijn dat een alarm direct wordt opgemerkt. Dankzij Dyzle hebben wij altijd en overal inzicht in de temperatuurdata maar kunnen wij onze chauffeurs ook in de gaten houden door middel van de GPS- functie welke is ingebouwd in de accesspoints. Zo houden wij onze klanten ook op de hoogte. Wij hebben in al die jaren nog nooit een klacht ontvangen over Dyzle.

Zou je Dyzle aanbevelen bij je relaties?

Ja. Zoals eerder gezegd beschouwen wij de relatie als zeer prettig. Daarnaast vinden wij het ook leuk dat iedereen aan beide kanten in is voor een dolletje op zijn tijd. Zo heeft Dyzle afgelopen zomer alle 400 chauffeurs van onze organisatie voorzien van een Dyzle zonnebril.

-Harry Snoek, Business Unit Manager bij Polar Special

Woord van Dyzle:

Op 01 juli 2015 heeft het IGZ de groothandelsvergunning toegekend aan Polar Special. In samenwerking met Xendo (nu ProPharma) heeft Dyzle een turn-key oplevering gedaan van de volledig GxP gevalideerde temperatuurbewaking. Hiermee was Polar Special de eerste logistieke dienstverlener die volledig aan de richtlijnen van de GDP voldeed.

Kijk voor meer informatie op de website van Polar Special.