Alliance Healthcare en Alloga

Alliance Healthcare en Alloga

Alliance Healthcare is een farmaceutische groothandel en biedt een internationaal netwerk voor zorgfabrikanten, apotheken, artsen, zorgcentra en ziekenhuizen. Zij zijn een van de grootste groothandels in de farmaceutische- en zelfzorg producten en distributeurs in Europa en leveren elk jaar producten aan ruim 115.000 apotheken, artsen, zorgcentra en ziekenhuizen vanuit 300 distributiecentra in 11 landen.

Alloga is marktleider logistiek in de gezondheidszorg en actief in heel Europa. Alloga biedt specialistische supply chain-oplossingen op internationale schaal. Oplossingen omvatten onder andere vervoer, opslag, verpakking en etikettering van farmaceutica. 

Waarom hebben jullie voor Dyzle gekozen?

Alle farmaceutische producten die wij opslaan en vervoeren moeten 24/7 gemonitord worden. Om dit aantoonbaar te kunnen borgen maken we gebruik van de gevalideerde temperatuurbewaking van Dyzle. Zo hebben wij continu inzage in de bewaarcondities van de producten, waar ze ook zijn. Dat maakt dat we proactief kunnen ingrijpen mocht dat nodig zijn.

Vanuit het verleden is er voor Dyzle gekozen, omdat Dyzle gewoon een goed track-record heeft in de farmaceutische industrie. Zij zijn een bekende speler en een betrouwbare partner. Ze hebben de temperatuurbewaking goed door ontwikkeld en voldoen aan de eisen zoals GDP en GMP. Ook Alliance is constant aan het doorontwikkelen, een partner als Dyzle helpt hier aan mee. We hebben het zelfde DNA. De service verbeteren en de dienstverlening uitbreiden.

Welke functionaliteit van Dyzle spreekt jullie het meeste aan?

De koppeling van Dyzle met ons TMS. Al onze voertuigen zijn voorzien van een barcode, ook alle kratten met medicatie hebben barcode. Beide worden gescand. Door de koppeling met Dyzle weet het TMS systeem precies waar elk product is, en wat de temperatuur is. Alle Dyzle sensoren hebben uniek serienummer en deze zijn weer gekoppeld aan het voertuig. Daardoor kunnen we altijd alle belangrijke informatie aan elkaar koppelen. Je kunt alles terugvinden. Zelfs als het onderweg is. Volledige track and trace, plus bijbehorende temperatuur gegevens. De oplossing van Dyzle is ook nog volledig gevalideerd volgens GDP normen dus de betrouwbaarheid van de verzamelde data staat buiten kijf. Daarbij is de SaaS omgeving van Dyzle bij het rapporteren, analyseren en delen van de verzamelde data, enorm innovatief en eenvoudig in het gebruik.

Kun je samenvatten wat de samenwerking voor jou betekent?

“Alliance Healthcare, Alloga en Dyzle, hebben het zelfde DNA”

Koen Rombouts | RP bij Alliance Healthcare & Alloga

Meer weten over Alliance Healthcare? Kijk op de website.
Wil je weten wat Alloga voor jou kan betekenen? Kijk dan op deze website!