7 Tips voor temperatuurmapping voor logistiek dienstverleners

22 mei 2023

Dyzle Mapping Tips

7 Tips voor temperatuurmapping voor logistiek dienstverleners.  

In dit blog vind je 7 tips voor temperatuurmapping voor logstiek dienstverleners die medicatie en vaccins, opslaan en vervoeren. Indien je na deze tips nog meer wilt weten over mapping, kun je vrijblijvend contact opnemen met onze mapping en validatie specialist.

1. Alle ruimtes en objecten die gebruikt worden voor de opslag of het vervoer van de producten, moeten op geschiktheid gecontroleerd worden. Dit doe je door middel van een kwalificatie mapping, ook wel IQ mapping genoemd.

2. De uitvoering en eisen van de mappingen borg je in een Master Validation Plan.

3. Zorg ervoor dat de temperatuurnormen en limieten voor alle producten die je in beheer hebt bekend zijn bij je QA team.

Ontvang gratis onze brochure over temperatuurmapping. 

4. Zorg dat je mappingprotocol duidelijk en compleet is.

5. Na het uitvoeren van de IQ mapping volgen altijd de seizoensgebonden mappingen (zomer en winters studies).

6. Een hermapping is alleen noodzakelijk indien er wijzigingen aan de ruimte of het object plaatsvinden die van invloed kunnen zijn op het temperatuurverloop, of na een periode van 5 jaar na de laatst uitgevoerde mapping.

7. Als je de uitvoering van de mapping wilt uitbesteden kies dan altijd voor een partner met een bewezen track record. Zo voorkom je verassingen bij de oplevering van de rapportages. Het IGJ controleert of je de bovenstaande punten hebt opgevolgd en of je dit aantoonbaar kunt maken. Een ander belangrijk controlepunt is hoe je de opvolging, uitvoering en controle van deze processen hebt geborgd.

Even verder praten of weten wat Dyzle voor jou kan betekenen?  Dat kan, we horen graag van je!

Bericht delen: